Vad kostar badrumsinredning?

Om man ska räkna på en hel badrumsrenovering så kommer prisbilden att hamna någonstans mellan 5 000 och 20 000 kronor per kvadratmeter. Den avgörande skillnaden är just materialet, alltså badrumsinredningen, vilket är den del som du som beställare allra mest kan påverka. Summan är viktigt att ha med sig med tanke på att det kommer att ge dig en fördel när du börjar gå ut och jämföra vad olika firmor kan göra för dig. I den offerten så kan du redan inkludera den badrumsinredning du vill ha och som finns tillgänglig och sedan låta entreprenörerna installera det åt dig. De enklare sakerna som möbler kan du göra själv efter att badrummet är klart.

Priset påverkas

Som sagt så kan du via materialval själv påverka priset väldigt mycket till ditt badrum. Materialet är oftast det som kostar minst när man renoverar och inreder badrum. Om du vill så finns alternativet att själv köpa in materialet till ditt badrum och sedan kontakta firma som gör själva arbetet åt dig, vilket kan vara ett smart sätt att få det precis som man vill. Tänk dock på att firman som ska utföra arbetet måste godkänna det material som du köpt för att de ska kunna arbeta med det.

Arbetskostnaderna och exempel

Det är här som själva arbetskostnaden kommer in, för mycket av arbetet i ett badrum får du nämligen inte göra själv. Det handlar framför allt om att arbetet som utförs ska göras på ett rätt sätt av utbildade yrkesmän för att det inte ska uppstå problem med fukt i badrummet. Arbetskostnaderna är oftast det som kostar mest när man renoverar och inreder badrummet, men det finns sätt att komma billigare undan i det läget också. Genom att utnyttja det ROT-avdrag som finns så kan man dra av arbetskostnader med upp till 50 000 kronor. Med avdraget halveras kostanden för själva arbetet, vilket betyder att du som kund kommer att kunna få ett nytt badrum till ett betydligt billigare pris. Med ROT-avdraget inräknat så kan man göra en uppskattning på ett badrum på 8 kvadratmeter med normal inredning så kommer prislappen att troligtvis landa på omkring 100 000 kronor med alla omkostnader. Tänkt dock på att ett nytt badrum höjer värdet på din fastighet.