Badrumsinredning

Blandare, dusch och handtag

Det finns idag mängder av olika varianter och former på olika delar av badrummet och blandare, duschar och handtag är inga undantag. Det är spännande detaljer som har stora möjligheter att på ett snygg och personligt sätt forma ditt badrum. Tänk dock på att du inte ska slå på för mycket med färg, form och blandningar eftersom att badrummet fortfarande ska vara en plats för lugn och fridfullhet. Metall är ett vanligt material att använda, speciellt i kromat format. Duschen får gärna vara kromad den också och har man dörrar i glas blir intrycket av badrummet riktigt härligt.

Möbler

I badrum så måste det också finnas möjligheter för förvaring, till exempel med hjälp av badrumsskåp, kommoder och hyllor. Tänk på att dessa utrymmen inte ska svälja för mycket, det är nämligen klokt att hålla nere på antalet saker som man förvarar i badrummet eftersom det ska vara lätt att hitta den man letar efter. Många väljer att ha dessa möbler i trä, men de kanske bästa valen är olika metallmöbler i olika varianter som på ett bättre sätt tål våta utrymmen.

Speglar

Speglar är viktigt element för badrummet, inte minst för att du ska kunna ta hand om dig själv och ditt ansikte. Kosta gärna på dig flera olika speglar och snåla inte med storleken. En stor spegel ger nämligen upplevelsen av att badrummet är större än vad det är och det är alltid välkommet.

Belysning

Belysning är jätteviktigt för badrummet, speciellt eftersom att det ofta är olika saker man gör där. Att städa toaletten och mysa i badkaret kräver olika ljusstyrkor och det får man lätt genom att installera spottar med dimmöjligheter. Speglar kommer till sin rätt om de får lysas upp på sidorna.

Badkar och handfat

Vilket badkar eller handfat du väljer är en smakfråga. Det absolut viktigaste du ska tänka på är dock att de olika sakerna uppfyller det som du förväntar dig. Kolla gärna våra FAQ för mer tips och detaljer.

Några inredningstips!

Om ert badrum kommer att användas av många personer samtidigt så kan det vara en bra idé att få till en avskiljande vägg till toaletten. Visserligen inte helt privat kanske, men ändå ett sätt att skärma av. Utnyttja gärna också speglarna och låt dem ta plats! Om det är så att ni har små barn i hushållet och därmed behöver plats för skötbord så är det klokt att tänka på att denna tid inte är speciellt lång. Inred därför inte efter skötbordet, placera det istället på en plats som kan användas av annat efter att småbarnstiden är förbi.